Otevřený závod Českého poháru v triatlonu kat.B

Pohár žáků v triatlonu

Mistrovský závod Policie ČR v triatlonu 0,750 plavání- 20 kolo- 5 km běh proběhl v sobotu 14.8.1999 v Ostré u Nymburka. Závodu se zúčastnilo 197 závodníků z nichž bylo 37 policistů a policistek startujících ve třech kategoriích .

Na rekordní počet triatlonistů , čekalo na pláži velké cyklistické depo a krásné prostředí o které se tradičně postarali pořadatelé z SKP Nymburk. Na pláži vyrostlo také několik přístřešků, velký stan, cílová brána a stupně vítězů.

Nejprve na start plavání přišli starší žáci a žákyně, kteří byli vyhecováni svými rodiči a trenéry tak, že nečekali ani na startovní výstřel a čtyři minuty před oficiálním startem se všichni vrhli do vody a začali plavat. Protože odstartovali všichni, časoměřiči měřili čas a bylo by velmi nebezpečné motorovým člunem vracet závodníky zpět na start, závod nebyl přerušen. S obrovskou rychlostí si žáci poradili s tratí 200 m plavání -10 km kolo a 2 km běh.

Ve 13.30 přišlo na start hlavního závodu 0,750-20-20 km nevídaných 167 závodníků. Hned po startu plavání se startovní pole rovnoměrně roztáhlo a každý si mohl vybrat svého soupeře. Na cyklistice pořadatelé provedli plnou uzávěru trati , takže cyklisté měli pro sebe celou silnici a mohli využívat výhod jízdy v háku. Jízda v háku přináší i rizika a tak dva závodníci si odvezli odřeniny, protože při defektu soupeře za kterým se vezli nestačili dostatečně rychle brzdit. Naštěstí zranění těla, ducha a kola nebyla velká, takže závod dokončili. Cyklistika způsobila vznik skupinek, které přijížděli do depa s malými rozestupy. Bylo vidět, že se dobří plavci dokáží na kole udržet nejlepších cyklistů a tak o pořadí nakonec rozhodoval závěrečný pětikilometrový běh. Z čelní osmičlenné skupiny se utrhl René Milichovský z Kepáku Brno a svůj desetivteřinový náskok v běhu uhájil. V kategorii policistů-veteránů nad 40 let skvělou formu ukázal Vladimír Hromek z Berouna a svůj minulý titul obhájil .V cíli předstihl dokonce vítěze kategorie policistů Miroslava Brzka o více než minutu, který podal na kole vynikající výkon a na běhu ztrácel.Třetím policistou v cíli byl Vladimír Pražák z Nového Jičína , který podal velmi vyrovnané výkony ve všech disciplínách. Tento policejní triatlonový závod vypadal, jako by se smazali věkové rozdíly a vytrvalost a zkušenost veteránů slavila úspěch v boji se svými mladší kolegy. V cíli každý závodník obdržel účastnické tričko s logem závodu.

Mistrovství sponzorovali věcnými a finančními cenami farmakologický výrobce Infuzia Hořátev a prodejce jízdních kol Velo Kopejtko, NOS Policie a SKP Nymburk.

Potvrdilo se , že bylo velmi správné uspořádat otevřené mistrovství Policie ČR v triatlonu , protože se jej zúčastnilo úctyhodné množství závodníků a mistrovství mělo mezi triatlonisty i v médiích (MF Dnes, Polabské listy, Nymbursko, Policista, Zemědělské noviny) velký ohlas. Nejvíce pořadatele potěšila účast dvacítky závodníků , kteří si závod v triatlonu vyzkoušeli poprvé.

Zde najdete kompletní výsledkovou listinu mistrovství Policie a výsledkovou listinu Poháru žáků.

Petr Müller